Testere Ne İşe Yarar? Çeşitleri Nelerdir?

Testere Ne İşe Yarar? Çeşitleri Nelerdir?

İmalat ve sanayi sektörü içerisinde yılların değişimi ile birlikte kullanılacak olan malzemeler de değişiklik gösterir. Tüm bu sektörler içerisinde işlerin yapılacağı araç gereçler arasında bir ürün vardır ki her an ihtiyaç duyulacak. İşte bu ürün testere ismi ile bilinen kesici alettir.

Testere Nedir?

Üçgen dişleri olan ve çeşitli malzemeleri kesmek için kullanılan el aletine testere adı verilir. İnsan gücü ile çalışabilen testerelerin aksine elektrik ile çalışan testereler de mevcuttur.

Ahşaptan plastiğe hatta metale değin pek çok malzemeyi kesebilen testere, farklı materyal kesimleri için çeşitli türleri de bulunan ürünlerden birisidir. Yani kesilecek ürüne göre testere seçimi yapılması bu anlamda önemlidir.

Testere Ne İş İçin Kullanılır?

Çeşitli malzemeleri kesmek yahut şekillendirmek için kullanılan testere, çok keskin bir bıçağa ve sağlam dişlere sahip malzemeden oluşur.

Testere kullanımı şu iş alanlarında daha yaygındır;

  • İnşaat Sektörü
  • Ahşap Kesim Sektörü
  • Demircilik
  • Marangozluk

Gibi alanlarda en çok kullanılacak malzemelerden birisi de testeredir. Farklı testere çeşitleri farklı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış ürünlerdir. Kullanılacak alana uygun olabilecek testere türü seçimi işin daha ustaca ve zamanında tamamlanması için çok önemlidir.

Testere Çeşitleri Hakkında

Testereler çeşit olacak pek çok şekilde birbirinden ayrılır ve hepsinin farklı isimleri bulunur.

Testere çeşitleri şöyledir;

  • Daire Testere: Daire testere daha çok düz ve kesin çizgilerin tamamen düzgün kesilmesi için kullanılır. Özellikle kalın bir malzemeyi uzun boyutlarda kesmek için en ideal olan testere çeşidi olarak bilinir. Genellikle ahşap malzemeleri kesmek için kullanılan bu testere türü, bazı durumlarda değiştirilebilecek olan kesici alanı ile de farklı malzemeleri kesmek için de kullanılabiliyor.
  • Dekupaj Testere: Dekupaj testere kullanım yönü ile çok amaçlı ve avantajlı testere türlerinden birisi olarak bilinir. Hem kavisli alanları hem de düz çizgileri olabildiğince hasarsız ve düz kesme de usta ürünlerden birisidir. Özellikle kavisli kesme işlemi için en doğru malzemelerden birisi dekupaj testerelerdir.
  • Multi Testere: Çok çeşitli malzemeleri kesmek için üretilmiş olan bu testere karodan ahşaba, laminat zemin döşemelerine ve PVC’ye kadar düz çizgileri en doğru şekilde kesmeye yarar.
  • Panter Testere: Kılıç testere olarakta bilinen panter testere türü kaba kesme, yıkım işleri ve budama için kullanılır.

Metal ve ahşap malzemeleri de kesebilmek için çeşitli bıçak türlerine sahiptir. Testere seçilirken öncelikle kullanılacak olan malzeme türüne karar verilmeli sonrasında ise en uygun olan testere türü seçilmelidir.

Dekupaj Testere

Özellikle marangozluk işlemleri sırasında daha hassas kesimler yapabilmek adına kullanılan dekupaj testere MDF, metal, ahşap ve plastik tüm malzemelerin sorunsuz kesimi için tercih edilebilir.

Dekupaj Testere Kullanımı

Çok eski yıllarda kullanılan ilkel testerelerin iş gücünü yavaşlatması sonucunda teknolojinin ve iş gücünün de hızlanması göz önüne alındığında dekupaj testere kullanımı artık hem zamandan tasarruf etmeye yardımcı oluyorken hem de modern bir kullanım sunmaya yardımcı oluyor. Farklı manevralarla da kullanılan dekupaj testerelerin fiyatları satış sektörlerine göre değişebiliyor.

Dekupaj Testere Fiyatları

Dekupaj testerelerinin motor gücünün farklılık göstermesi ve kullanım amacına göre değişiklik göstermesi fiyatlarına da etki etmektedir.

Bu nedenle kişiler bir dekupaj testere satın alırken şu adımlara dikkat etmelidir;

  • Markası
  • Kesim Hızı
  • Modeli
  • Fonksiyonu
  • Aksesuar Fiyatı
  • Yerli Malı Olup Olmaması

Özelliklerinin tümü kaliteli bir dekupaj testere satın almak için dikkat edilmesi gereken noktaları oluşturur.

Şarjlı Testere

Dekupaj testereler farklı alanlar içerisinde kullanılabilsin diye şarjlı modellerde de üretilebiliyor.

Model ve özelliklerine göre değişiklik gösteren şarjlı testereler işlerin daha profesyonel bir biçimde yürütülmesi gibi durumlarda daha sıklıkla tercih edilen ürünlerdendir.

Cazip fiyat seçenekleri ile hem şarjlı testere hem de dekupaj testere satın almak isteyenler sektörde uzun yıllardır müşteri memnuniyeti odaklı çalışan firmamızın bu alandaki internet sitesinin kategorilerine bakabilirsiniz.

Etiketler: Testere
Eylül 16, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR