Kırıcılar Ne İşe Yarar? Kırıcı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kırıcılar Ne İşe Yarar? Kırıcı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Madencilik, inşaat ve yıkım işlerinde kullanılan kırıcılar ne işe yarar? Sorusu sık gündeme gelen sorular arasında bulunuyor. Birçok sektörde kullanılabilir makineler olmalarıyla öne çıkan makinelerin günümüzde birinci sınıf özellikleri bulunuyor.

Parçalamak ve kırmak amacıyla tasarlanan güçlü araçlar olması ürünlerin kalitesini gösteren faktörler arasındadır. Her makinede olduğu gibi elbette kırıcı satın alırken de kişilerin dikkat etmeleri gereken faktörler bulunuyor.

Bu faktörler;

  • Kırıcının türü,
  • Kırıcının kapasitesi ve gücü
  • Taşınabilirlik ve ağırlık durumu
  • Malzeme yapısı ve dayanıklılığı,
  • Gürültü seviyesiyle beraber titreşim noktası
  • Servis kolaylığı ve bakım faktörü
  • Güvenlik detayı
  • Fiyat

Vb. faktörler olarak sıralanabilir.

Kırıcı Kullanım Alanları Nelerdir?

Çeşitli kullanım alanlarına sahip olan kırıcılar günümüzde birçok açıdan aktif olarak kullanılan ürünlerdir. Bu ürünlerin kullanım alanları söz konusu olduğunda aşağıdaki alanlardan bahsetmek mümkün oluyor.

Bunlar;

  • İnşaat,
  • Madencilik,
  • Tünel açma işlemleri,
  • Yol bakım işlemleri,
  • Yıkım yapma işlemleri,

Olarak sıralanır. İnşaat işlemleri sırasında beton yapıları kırmak ve yolları parçalamak amacıyla kullanılıyor. Yeniden bir yol döşenecekse eski yolun parçalanması gerekir. Bu kapsamda kırıcılar son derece önemli bir süreci teşkil ediyorlar.

Madencilikte ise madenleri çıkarmak amacıyla kullanılır. Kayaları parçalamak amacıyla da kullanılıyor. Yol bakımı sürecinde asfalt yollarını kazmak ve kırmak amacıyla kullanıldığı biliniyor. Tünel açma işlemlerinde de gene kırıcılar parçalama işleri için kullanılıyor.

Kırıcı Çeşitleri Nelerdir?

Farklı çeşitlere sahip birçok kırıcı türü mevcuttur. Kırıcılar günümüzde birçok sektörde kullanılan ve özelikle yüksek güç kapasitesine sahip makineler olarak tanınıyor. Makinelerin çeşitleri söz konusu olduğunda aşağıdaki kırıcı çeşitlerinden bahsetmek mümkün oluyor.

Bunlar;

  • Hidrolik
  • Pnömatik
  • Elektrikli
  • Benzinli

Kırıcılar olarak 4 kategoride incelenebilir. Hidrolik kırıcı makineler günümüzde basınç kullanarak kırma işleminin gerçekleştiği makinelerdir. Yüksek performans gücüne sahip olmalarının yanı sıra büyük projelerde yaygın olarak kullanılmalarıyla öne çıkıyorlar.

Pnömatik kırıcılar hava basıncı kullanılarak çalışan makineler olup, küçük işlerde kullanılır. Elektrikli kırıcılar ise gene yüksek performans gücüne sahip olmalarının yanı sıra orta ve küçük işlerde kullanılıyor. Benzinli kırıcılar elektrik erişiminin olmadığı bölgelerde kullanılır.

Kırıcı Özellikleri Nelerdir?

Kullanım alanlarına ve kırılacak kırıcı türüne göre kırıcıların özellikleri değişkenlik gösterebiliyor. Birçok alanda aktif olarak kullanılan kırıcılar genellikle yüksek güç performansına sahip olmalarıyla öne çıkıyor. Yüksek performans güce sahip olmalarının yanı sıra kaliteyi yansıtan yapılarıyla güçlü titreşim özellikleriyle kırma işlemini hızlıca gerçekleştirirler.

Bunun yanında kırıcıları öne çıkaran faktörlerden bir tanesi de benzinli ve elektrikli modelleridir. Bu modeller doğrudan profesyonel işçilik kalitesini sağlamak amacıyla tasarlanarak oluşturulmuş durumdadır. Güvenilir özellikleriyle ve kullanıcı konforunu artıran tasarım yapılarıyla kırıcılar günümüzde birçok sektörde kullanılır durumdadır. Aynı zamanda güvenliği maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla otomatik kapama modu da kırıcılar da bulunuyor.

Kırıcı Fiyatları Ne Kadar?

Söz konusu kırıcıların fiyatları olduğunda bu süreç en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Fiyatlar birçok faktöre bağlı olarak farklılık gösterebilir. Fiyatları etkileyen en önemli unsurların başında model çeşitliliği geliyor. Modelden modele fiyatlar farklılık göstermekle beraber satın alacağınız kırıcının marka kalitesi de ve özellikleri de gene fiyatları etkileyen unsurlar arasındadır.

Örnek vermek gerekirse benzinli kırıcılarla elektrikli kırıcıların fiyatları birbirinden farklıdır. Gene hidrolik kırıcılarla pnömatik kırıcılarında fiyatları farklı seviyelerde oluyor. Kırıcıların fiyatları sabit değildir. Fiyatlar doğrudan değişiklik gösterir. Model yapıları özellikleri ve marka yapıları fiyatlar üzerinde etkili olan temel faktörler arasında ilk sırada bulunuyor.

Etiketler: Hilti
Ağustos 27, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR